Bijuterii, Noutati, Ultimele tendinte, Verighete

Aurul de 14K sau 18K: care este diferența?

Diferența principală între aurul de 14 karate (14K) și aurul de 18 karate (18K) constă în conținutul de aur pur în aliaj. Mai exact, aurul de 14K conține aproximativ 58.3% aur pur, în timp ce aurul de 18K conține aproximativ 75% aur pur. Iată câteva aspecte cheie ale diferențelor dintre aceste două tipuri de aur:

 1. Conținut de Aur:
  • Aurul de 14K are un conținut de aur de aproximativ 58.3%, în timp ce aurul de 18K are un conținut de aur de aproximativ 75%. Restul este format din aliaje precum cupru, argint sau paladiu, care sunt adăugate pentru a îmbunătăți durabilitatea și aspectul aliajului.
 2. Culoare:
  • Deoarece aurul pur este de o nuanță galbenă mai intensă, aurul de 18K poate avea o nuanță mai strălucitoare și mai bogată decât aurul de 14K. Aurul de 14K poate avea o nuanță mai palidă datorită procentului mai mic de aur pur și a altor metale de aliaj.
 3. Durabilitate:
  • Aurul de 18K, având un conținut mai mare de aur pur, poate fi mai moale decât aurul de 14K. Acest aspect poate influența rezistența la zgârieturi sau uzură în timp, deși diferența poate să nu fie întotdeauna evidentă în uzul zilnic.
 4. Preț:
  • Aurul de 18K este, în general, mai scump decât aurul de 14K datorită procentului mai mare de aur pur. Prețul poate varia în funcție de piață, designul bijuteriei și costul metalelor de aliaj.
 5. Alergii și Sensibilități:
  • Persoanele cu sensibilități la metalele de aliaj pot prefera aurul de 18K, deoarece conține o proporție mai mare de aur pur, ceea ce poate reduce șansele de reacții alergice.
 6. Stil Personal:
  • Alegerea dintre aurul de 14K și 18K este adesea o chestiune de preferință personală. Unii pot prefera nuanța mai bogată a aurului de 18K, în timp ce alții pot aprecia nuanța mai palidă și durabilitatea superioară a aurului de 14K.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *