Bijuterii, Noutati, Ultimele tendinte

De ce sunt purtate verighetele pe mana stanga?

Tradiția de a purta verighetele pe mâna stângă are rădăcini îndepărtate și este asociată cu convingeri și practici culturale din diferite părți ale lumii. Iată câteva explicații posibile pentru această tradiție:

  1. Vena Amoris (Vena Iubirii): O explicație romantică și veche spune că inelul de nuntă este purtat pe mâna stângă deoarece există o venă direct conectată la inimă, cunoscută sub numele de “vena amoris” sau “vena iubirii”. Această credință sugerează că inelul de nuntă este plasat în această poziție pentru a simboliza conexiunea directă cu inima și dragostea.
  2. Tradiții Culturale și Religioase: În multe culturi și religii, există o tradiție specifică legată de modul în care verigheta ar trebui purtată. De exemplu, în tradiția creștină, verigheta este adesea purtată pe mâna stângă pentru a simboliza căsătoria, iar în unele culturi asiatice, este purtată pe mâna dreaptă.
  3. Practici Istorice: În istorie, există referiri la purtarea verighetelor pe mâna stângă. De exemplu, în Roma antică, se credea că vena de la inelarul mâinii stângi este direct conectată la inimă. Această tradiție a fost preluată și adoptată de multe alte culturi de-a lungul timpului.
  4. Consistența Culturală: Odată ce o anumită practică devine tradițională într-o cultură, aceasta poate fi transmisă de la o generație la alta. Purtarea verighetelor pe mâna stângă a devenit astfel o convenție culturală universală și este văzută drept modul “corect” sau “tradițional” de a purta inelele de nuntă.

Este important să subliniem că tradițiile pot varia în funcție de regiune, cultură și religie, iar unele persoane pot alege să poarte verighetele pe mâna dreaptă sau să adopte alte obiceiuri în funcție de preferințe personale. Ceea ce contează cel mai mult este semnificația personală pe care o atribuie cuplurile inelelor lor de nuntă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *