Bijuterii, Noutati

DIAMANTE

Diamantele sunt gradate de catre laboratoare specializate folosind critertii de clasificare. Patru din aceste criterii sunt critice si trebuie intelese atunci cand cumparati un diamant. Cunoscute ca cei „4 C” ai diamantului acestea sunt: culoare, claritate, taietura si carat.

Culoarea este rezultatul compozitiei diamantului si ramane neschimbata. Atunci cand un bijutier descrie culoarea el face de fapt referire la prezenta sau absenta culorii in diamantele transparente. Deoarece un diamant fara culoare permite sa intre mult mai multa lumina in el, acestea sant preferate pentru stralucirea lor.

INEL-DIAMANT.jpg

Taietura se refera la calitatea reflectorizanta a unui diamant. Marea majoritate a diamantelor sunt taiate astfel incat in final se obtin 58 de fete. Stralucirea diamantului este puternic legata de taietura. Insusirea de a reflecta lumina cauzeaza acea stralucire. Taietura poate deasemenea sa influenteze durabilitatea cat si frumusetea lui. Unele defecte de taiere pot cauza spargerea lui. Un diamant care este taiat prea subtire poate cauza scurgerea luminii prin partea din spate a diamantului astfel acesta pierzandu-si din stralucire si dand impresia ca nu este stralucitor. Asa cum vedeti, taietura este unul din factorii cei mai importanti ai celor „4 C”.

In timpul procesului de formare in interiorul diamantului apar mici imperfectiuni si incluziuni. Numarul si marimea acestor defecte determina ceea ce este cunoscut ca si claritatea diamantului. Diamantele care sunt mai clare stralucesc mai tare si sunt mai rare si din acest motiv sunt si mai scumpe. Pentru a putea fi considerat perfect un diamant nu trebuie sa aibe in interiorul lui sau la suprafata imperfectiuni care sa fie vizibile atunci cand sunt cercetate cu ajutorul unei lupe care mareste de 10 ori.

Carat-ul este unitatea de masura cu ajutorul careia se stabileste greutatea diamantului. Un carat este echivalentul a 200 de miligrame. La randul lui un carat poate fi divizat in 100 de segmente numite puncte. 150 de puncte sunt echivalentul a unui carat si jumatate.

Atunci cand mergeti la magazin cu gandul de a cumpara un diamant nu fiti timid. Puneti intrebari pentru a primi raspunsuri astfel incat sa faceti o achizitie in cunostinta de cauza. Cumparand un diamant care are propriul certificat inseamna ca ati facut o selectie in cunostinta de cauza. Avand minime cunostinte despre cei „4 C” va va permite sa comparati mai multe variante si faceti o achizitie la un pret corect. Dar inainte de a cumpara diamantul ganditi-va ce forma si stil v-ar incanta mai mult, dupa care nu va ramane decat sa va bucurati de el in anii ce vor veni.  https://astoriagold.com/verighete

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *